Kedves Látogató!

Köszöntjük honlapunkon. A honlap létrehozásával egy rövid ismertetést szeretnénk adni saját méhészetünkről, méhészeti termékeinkről. A teljesség igénye nélküli betekintést a méhészeti tevékenységekről és a különböző méhészeti termékekről. Méhész kollégák részére a bejegyzés rovatban egy két hasznosabbnak vélt információt is megosztunk majd.

A méhészkedést 2015-ben kezdtük 10 méhcsaláddal. Jelenleg 78 méhcsaláddal méhészkedünk, rakodókaptárban egységes keretméretű fészekkel és félkeretes szűzlépes méztéri fiókokkal. A méhészetünkben feleségemmel közösen végezzük el a munkát. Mindketten főállásban dolgozunk. Végzettségünket tekintve a feleségem csecsemő- és gyermekápoló én pedig gépgyártás-technológiai technikusi és gyengeáramú villamosmérnöki képesítéssel rendelkezem. Telephelyünk Csongrád-Csanád megyében van, fajtamézeink termelését a telephelyünktől számított 30km-es sugarú körben történő vándorlással tudjuk biztosítani. Nagyobb távolságokra csak hárs méz termelésére szoktunk vándorolni, de csak akkor ha az ott lakó méhész kollégák visszajelzései alapján valóban érdemes.

Mivel alapvetően nem a méhészeti tevékenységből származó jövedelemből élünk így a méhészeti termékek vonatkozásában nem állunk mennyiségi kényszer hatása alatt. Számunkra nem a méz mennyisége hanem a minősége a fontos. Mindig megelégszünk azzal a mennyiséggel amit a méheink ténylegesen begyűjtenek a virágokról. Az első 3 évben megtermelt mézet mézfelvásárlónak adtuk le, majd kistermelő engedély megszerzését követően szinte az összes mennyiséget üvegben kiszerelve közvetlenül a fogyasztóknak értékesítjük. Termelőként csak így tudjuk biztosítani, hogy a fogyasztókhoz kiváló minőségű nyers termelői magyar méz jusson el. Tudjuk ehhez hasonló szavakat lehet olvasni mindenhol, de mi azt kérjük önöktől nem higgyenek el semmit, kóstolják meg és döntsék el saját maguk. Keressenek bennünket a Dél-Alföldi régió vásáraiban, telefonon vagy akár személyesen telephelyünkön.

Üdvözlettel Sztankovics Miklós