Méhkenyér

Méhkenyér

A méhek a növények portokjairól összegyűjtött friss virágport a régi, sötét színű lépekben raktározzák el. Legtöbbször azokban a lépekben amelyek a fiasítás mellett vannak. Biokémiai folyamatok lezajlása után, ebből lesz később a Méhkenyér. A Méhkenyér jelentős mértékben tartalmazza a B-vitamin csoporthoz tartozó vitaminokat, a C vitamint, az A provitamint, folsavat, E-, H-, K- és P-vitamint. A méhkenyér enzimjei közül a foszfatáz, amiláz és invertáz enzimeket is. Ásványi anyagokban és nyomelemekben ugyancsak rendkívül gazdag (Ca, Cn, Co, Cr, K, Mg, Ni, Fe, P, Se, Si, Zn)(kálcium, kopernícium, kobalt, króm, kálium, magnézium, nikkel, vas, foszfor, szelén, szilícium, cink). Magas savtartalma okán, lényeges az anyagcsere folyamatok egyensúlyi működése és tartósítása szempontjából.

A Méhkenyér legfőbb hatóterülete a belső kiválasztású szervek, a máj, gyomor, belek, vese, és a prosztata. Daganatos megbetegedéseknél alkalmazva a daganatok fejlődését megállíthatja és az eltűnésükhöz is vezethet. Más gyógyszer alkalmazásával párhuzamosan rossz indulatú daganatok kezelésénél is alkalmazható.  A Méhkenyér azon természetes anyagok közé tartozik, amelyek képesek májsejteket megújítani, így rendkívüli eredményeket értek el májzsugorodás kezelésekor (sejtmegújító hatásánál fogva), továbbá a hepatitis gyógyítása során is. Rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, segíti a szervezet egyensúlyi állapotának megőrzését, jó közérzetet és fokozott erőnlétet biztosít. Testünk gyorsabban regenerálódik. Magas triptofán tartalmának köszönhetően hajhullásra és alvászavarokra egyaránt kitűnően alkalmazható. A Méhkenyér gátolja a sejtburjánzást és sejtosztódást amelyek a rák  alapfolyamatai. Továbbá rendkívül hatásos megfázás, influenza, magas vérnyomás megelőzésére, sugárkezelés mellékhatásainak kivédésére. Rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő, segíti az emésztési zavarok helyreállítását. Vérszegénység, kimerültség, prosztatabántalmak, neurózis gyógykezelése mellé kifejezetten  ajánlott. Vegetáriánusok számára tökéletes, mert pótolja a húsfehérjét. Mivel természetes anyagokról beszélünk, nem áll fent a túladagolás veszélye, hacsak nem szenvedünk pollenérzékenységben, allergiában.

A méhkenyér tárolása nem igényel különösebb odafigyelést. Száraz helyen szobahőmérsékleten tartsuk.

Reggeli ébredés után, illetve a délelőtti órákban fogyasszuk inkább a méhkenyeret, így egész nap részesülhetünk gyógyító hatásában. Fogyaszthatjuk joghurtban, kefírben, tejben vagy akár csak magában.
Napi 1 kis teáskanálnyi méhkenyeret addig rágjunk, míg a végén csak a viasz marad belőle. Méhpempővel vagy mézzel keverve is alkalmazhatjuk egyszerre.Mint a Méhpempő esetében a Méhkenyér fogyasztását is kúraszerűen javasoljuk, de akár folyamatosan is szedhetjük, mivel a Méhkenyér páratlan tápanyag.
A méhek a növények portokjairól összegyűjtött friss virágport a régi, sötét színű lépekben raktározzák el. Legtöbbször azokban a lépekben amelyek a fiasítás mellett vannak. A méhek a virágporszemcséket közvetlenül a sejtekbe rakják és fejükkel oly mértékig összepréselik, hogy ne maradjon levegő a szemcsék között. A méhek nem foglalkoznak a virágok porának különválasztásával, tehát több fajta virágpor keveredik a sejtekben. A sejteket kétharmadáig feltöltik, majd a feltöltés után mikroorganizmusokat adnak a virágporhoz és a 33-35°C meleg következtében méhkenyérré alakul. Ezen mikroorganizmusok lebontó folyamatainak következtében a méhkenyér többféle anyagot tartalmaz mint a virágpor. Többféle cukor és K-vitamin van benne. A szervezet számára már sokkal könnyebben hasznosítható, savtartalma magasabb, ami nagyon fontos tényező a tartósításnál és az anyagcsere-egyensúly fenntartásánál.
A méhkenyér a következő átalakuláson megy keresztül:
– a virágporszemcsék csírázóképességét a méhek mirigyeinek váladéka 1-2 nap alatt megszünteti
– nádcukor egymolekulás cukrokká alakul
– az egyszerű cukrok, bizonyos erjesztők hatására, részben tejsavvá alakulnak
– emelkedik a K-vitamin tartalom
– emelkedik azon virágporszemcséknek a száma, amelyeknél a beltartalom áttörte a virágporszemcse külső burkát

A méhkenyeret akkor mondjuk igazán érettnek, ha ezek a folyamatok befejeződtek.

A MÉHKENYÉR egy sejtmegújító hatású, páratlan energiaforrás mely az emberi szervezet egyensúlyának fenntartásához, valamint a belső kiválasztású szervek gyógyulásához és egészségesen tartásához szükséges. 100%-ig tiszta és természetes tápanyag.

 

MUTASD MIND