Méhkenyér

Méhkenyér

A méhek a növények portokjairól összegyűjtött friss virágport a régi, sötét színű lépekben raktározzák el. Legtöbbször azokban a lépekben amelyek a fiasítás mellett vannak. Biokémiai folyamatok lezajlása után, ebből lesz később a Méhkenyér. A...

Olvass tovább

Mézsőr

Mézsőr

A mézsör az egyik legkiemelkedőbb példája a mézből érlelt termékeknek. A mézet valójában kevés alkoholos ital készítéséhez használják, ott is alapként vagy mint édesítő ízfokozóként. A nádcukor feltalálásáig a méz volt az egyike a kevés elérhető...

Olvass tovább

Virágpor

Virágpor

A virágpor egyike a valaha ismert legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek. Hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta közismert. A virágpor számos előnye közül  kettő kiemelkedő miszerint elveszi az étvágyat...

Olvass tovább

Méhpempő

Méhpempő

A méhpempőt úgy is szokták nevezni, hogy a méhek teje, melyet a fiatal dajkaméhek szervezete termel. Ezzel táplálják a méh lárvákat életük első 3 napján és az anyaméhet egész élete során. A csak méhpempőt fogyasztó lárva 3 nap alatt súlyának...

Olvass tovább

Propolisz

Propolisz

A propolisz  vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek. Ragadós, sárgásbarna, kellemes illatú anyag, melyet a fák rügyeiről, fiatal ágairól...

Olvass tovább

Méhviasz

Méhviasz

A méhviasz az évszázados tapasztalatok alapján a legismertebb és legnemesebb állati eredetű viasz, melyből a legkiválóbb természetes kozmetikumok és környezetbarát felületkezelő anyagok készíthetők házi körülmények között. A natúr kozmetikumok...

Olvass tovább